25. února 2013

háčkované 2D miniaplikácie




Uháčkovať, či obháčkovať sa dá čokolvek, i auto, áno riadne dospelácke, predpokladám i funkčné auto...iste ste videli a ak ste nevideli určite ešte narazíte...Oháčkovávali sa i stromy, čo ale vyzeralo fakt dobre...
Pokúsila som sa o obháčkovanie štipca/kolíčku s magnetom na chladničku a pri tej príležitosti som spracovala pár pidinávodov na miniaplikácie.  

Postupne na tomto mieste pridám ďalšie, aby z toho bola pekná skupinka...vždy sa hodí takáto drobnosť...prilepte na prianie, rámček obrázku, putko na uterák, či ako prívesok na kľúče...

Poďme si uháčkovať ŠTVORLÍSTOK


Háčik č.2,5, priadzu som použila bavlnenú, Camilla, 125m/50g.
Level: dobrý začiatočník
Pozn. použité skratky nájdete tu.


Verím, že je schéma čitateľná a pripojím samozrejme i rozpis.
1r.:ZK, do neho 8ks, ukončíme po
2r.:*3ro, do prvého ks z predchádzajúceho riadku vypracujeme 2ds, do druhého tiež 2ds, 3ro, ktoré ukončíme po v tom istom ks, pridáme po v ďalšom ks a pokračujeme opakovaním medzi ** ešte 3x s tým, že ukončíme posledný lístok po v mieste vypracovaných 2ds a pokračujeme stopkou štvorlístku, čiže 12ro, do 3.ro od háčiku po ...vypracovávame dohromady 10po a ukončíme po v ro/ks z 1.r. 
Pozn. posledné po po vypracovaní stopky robím z rubovej strany,tj. otočím štvorlístok, vpichnem do daného miesta a prevlečiem priadzu...je to krajšie ukončenie ako z lícovej strany, skúste.




Ďalšou variáciou pre štvorlístok je zväčšenie samotných lístkov a to tým, že namiesto ds vypracujeme dds.

...vľavo je viditeľne štvorlístok väčší ...
A ešte jedna zmena oproti rozpisu: lístok - 2ro, do 1. ks z predchádzajúceho riadku: ds, dds, do druhého ks: dds a ds, 2ro...


...štvorlístok vpravo už je skôr taký kytičkový


...a ak sa odrazíme od tejto zmeny a namiesto 8ks v ZK vypracujeme 10ks plus zachováme skladbu lístku  dostaneme kytičku.

...od základného rozpisu na štvorlístok ku kytičke :o)

Poďme si uháčkovať srdiečko


Háčik č.2,5, priadzu som použila bavlnenú, Camilla, 125m/50g.
Level: dobrý začiatočník
Pozn. použité skratky nájdete tu.

...ide v podstate o "hru" so základnými prvkami z výškového rebríčka,
ktorý nájdete  na konci   HELPU

Rozpis:
Do ZK postupne vypracujeme: 3ro, 4xdds, 3xds, ro, dds, 4xds, 3xdds, 3ro a ukončíme po. ZK utiahneme pomaly a upravujeme srdiečko pekne, aby bolo pravidelné...


Poďme si uháčkovať lístok


Háčik č.2,5, priadzu som použila bavlnenú, Camilla, 125m/50g.
Level: dobrý začiatočník
Pozn. použité skratky nájdete tu.

...schéma lístku...

Rozpis:
krok1: ZR pozostávajúca z 8ro
krok2: do druhého ro od háčika začneme ks, potom pokračujeme ako ukazuje schéma pds, 3xds, pds, ks, 1ro a ks znovu do toho istého oka (prvého ro)...končíme 2po, ktoré nám vytvoria na konci lístku peknú špičku.
Pozn. ako na náramok? Po prvom lístku povytiahnite priadzu, nestrihajte. Vytvorenú slučku prevlečte cez korálku, priadzu opäť utiahnite (háčik nezabudnite vložiť do slučky) a pokračujte ZR z 8ro a vypracovaním 2.lístku...ak máte správnu veľkosť (dostatočný poček lístkov) vytvorte z cca 9ro retiazku, spojte so špičkou lístku po, čím vytvoríte malé očko. Ním stačí pretiahnuť prvý lístok, malinko utiahnuť/zaistiť o korálku, bude bezpečne držať a je hotovo :o)
...náramok s prstienkom...

5 komentářů:

  1. aj ja s kmamaratkou cheme take naramky a prstienky.... mozeme si to u teba objednat??????
    janamaria+jana Dz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janimaríííí s kámoškou :o))), to musíte cvakať dobrotu, aby som...ešte Ti mám to prestieranie doháčkovať, tak zase opatrne...na dofči sa porátame!!! Pa, lásko!

      Vymazat
  2. Ahoj moja,a to som si myslela,že už mám Tvoj blog prečítaný celý.Zisťujem,že ma vždy niečím prekvapíš.....Predchvíľou som ťa prosila v maili o návod na malé aplikácie.A kukám,kukám tu su!Takže už neposielaj,už skúšam.Poviem ti,že ZK mi dáva riadne zabrať,hlavne sa pri ňom dobre skúša miera trpezlivosti,zatiaľ odolávam.A idem skúšať srdiečko,neviem síce na koľký krát budem začínať,snáď mi to ZK už pôjde rýchlejšie ako na 6 krát(há-há).papa moja.Silvia M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o) no...ale už by som sa mala pohnúť, že?...už to teda máš všetko pod prstom...teším sa na fotečky Tvojich výtvorov!
      P.S. boli sme akurát chorí, zmohol nás kašeľ :o(

      Vymazat
  3. Zdravím! Nemá niekto návod na hačkovaný prívesok "zub"? Ďakujem

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...