4. června 2013

...zemiakové pečiatkovanie/bramborové razítkovanie...

...známa technika pečiatkovania pre malé a menšie detičky...



Pečiatky si jednoducho vyrobíme zo zemiakov pomocou menších vykrajovátok a noža. Zemiak prekrojíme tak, aby sa nám časť, kde vytvoríme razítko, dobre držala. Vykrajovátko celé vtlačíme do zemiačika a nožom zrežeme cca 0,5cm od vrchu. Razítko je pripravené!





Stačí už len namiešať farby (podľa toho, čo budeme dekorovať - tempery, akrylové farby, farby na textil), pripraviť štecte, podklad (papier, krabicu, stojan na časopisy, obyčajný baliaci papier, či textil) a zabezpečiť okolie a deti proti zamazaniu :o) Moje teda takto natešene vyzerali tesne po 8smej hodine rannej :o)




Farbu na pečiatky nanášame štetcom, prípadne si pečiatky môžeme namáčať do farby namiešanej na palete.
U nás sa najskôr skúšalo a tvorilo na tvrdší papier (výkres, čtvrtku).


Mladšiemu tvorilkovi to bohate stačilo a keďže ho začali "bolieť ruky" odprevadil sa k rozprávkam. Silnejšie jadro skupiny pokračovalo a dekorovali sme ešte stojany na časopisy, v ktorých archivujeme papierové tvoreníčka napr. i zo škôlky....
Výsledok nás tešíííí...využili sme nielen razítka, ale i ďalšie techniky, rozfukovanie kvapiek farieb, stekanie farieb, prskanie štetcom...










A to je všetko, decká spokojné, maminka s ľahkou únavou :o), ktorú spôsobilo len upratovanie :o))))...


Majte pohodový!

8 komentářů:

  1. Ahoj moja,tak toto je super!!!!!!Deťúrence šťastné,chýba mi tam Tvoje foto....Úžasne kreatívna rodinka,vidieť,že si v škôlke dávala pozor,ja si už ani nepamätám,čo sme tam robili....Veľmi dobrý nápad,musím počkať,dokiaľ moje druhé dieťa podrastie a určite vyskúšame.Keď tak rozmýšľam,možno aj to prvé by sa nechalo nahovoriť...Všetko dobré a veľa takýchto dobrých tvoreníčiek.S.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooooj...no moje foto radšej nechci :o) Ináč podľa mňa zabaví sa i Aďka...môže si urobiť napr. darčekovú papierovú tašku, či vyzdobiť baliaci papier...ešte chcem skúsiť spravit odtlačky na tričko...len textilné farbičky nemáme. Zatiaľ! Maj krásne dni moja...papa

      Vymazat
    2. Ahooooooj,
      ake moje foto radsej nechci??? Lenka, daj tam aj svoje foto nech kazdy vidi aku mam sikovnu kamosku... Je to uzasne a vesele ... velmi sa mi to paci ... hold si ne spravnej ceste, klobuk dole ... :)
      Jana Dz.

      Vymazat
    3. hops ... chybicka se vloudila .... hold si NA spravnej ceste, klobuk dole ... :) :) :)
      Jana Dz.

      Vymazat
    4. ...neblázni Janííí, takú foto nevyrobím :o)))ale Ty máš i svoj blok v hlavných správach, s Peťkom sme si sánky držali!!!

      Vymazat
  2. Jako děti jsme taky takhle razítkovaly:-)..... prima zábava:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super, super som nadsena, ze este niekto take nieco robi. Drzim palce a tesim sa na dalsie veci o teba Janamaria

      Vymazat
    2. budú, budú...teš sa po Österreichu... :o)))

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...